Coaching

Voor het bereiken van je persoonlijke doelen of het ontwikkelen van je talenten. Positief, toekomstgericht, gebaseerd op zelfinzicht.

Outplacement

Voor begeleiding van werk naar werk. Bij vrijwillig of onvrijwillig verlies van je baan. Gericht op uitstroom.

Loopbaantraject

Voor het bepalen van de volgende stap in je loopbaan. Of het oriënteren op je mogelijkheden.

Sollicitatiebegeleiding

Voor het aanscherpen van je sollicitatievaardigheden. En het fine tunen van je presentatietechniek.

Wie ben ik?

Ik ben Judith Op ’t Veld, een energieke, vakbekwame coach en loopbaanadviseur. De afgelopen jaren heb ik veel cliënten begeleid in diverse coachings- en loopbaanadviestrajecten. De mensen met wie ik gewerkt heb waarderen mijn inlevingsvermogen, nuchtere blik en concrete, no nonsense aanpak.

Vanuit mijn eigen loopbaan en leven ben ik bekend met het proces van balans opmaken, oriënteren en in actie komen. Als geen ander weet ik hoe het is om met verandering geconfronteerd te worden. Je koers wijzigen is niet altijd makkelijk, maar kan je veel opleveren.

In 2005 heb ik een opleiding tot loopbaan- en mobiliteitsadviseur met succes afgerond (Hoogendijk, erkend door de NOLOC). Ook ben ik gecertificeerd als coach (Academie voor Coaching, erkend door de NOBCO).In 2016 heb ik de opleiding tot ACT (Acceptance Commitment Therapy) trainer/therapeut succesvol afgerond.

Na afronding van mijn communicatieopleiding aan de Radboud Universiteit ben ik gestart in de commerciële en zakelijke dienstverlening. Vervolgens heb ik bewust gekozen voor een beroep waarin ik anderen op persoonlijk vlak vooruit kan helpen. Door mijn eigenschappen, ervaring en opleiding weet ik verbinding te maken met de ander, communiceer ik helder en werk ik doel- en oplossingsgericht.

Judith Op `t Veld

Dienstverlening

Ik ben gespecialiseerd in coaching, loopbaantrajecten, outplacement en sollicitatiebegeleiding. Je kunt bij mij als particulier terecht of via je werkgever. Het is mogelijk om losse coachingsgesprekken of een geheel traject in te zetten. We kiezen de vorm die past bij jouw vraag, voorkeur en wensen.

Mijn insteek is om korte, doelgerichte trajecten in te zetten. Indien nodig en gewenst kan een traject verlengd of uitgebreid worden met extra gesprekken of een loopbaanonderzoek.

Voor wie?

Mijn diensten zijn bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan professionele en persoonlijke begeleiding in zijn loopbaan of persoonlijk leven. Wanneer je een sparringspartner voor werkgerelateerde of andere vraagstukken zoekt. Omdat je, bijvoorbeeld, vastloopt in je werk, worstelt met persoonlijke thema’s of “gewoon” eens de balans wilt opmaken. Ik heb ervaring met een brede doelgroep qua opleiding en leeftijd.

Dit vinden klanten van JOCL

Vanaf de eerste kennismaking vond ik het prettig om met Judith in gesprek te gaan. Ik voelde me meteen bij haar op mijn gemak en ze denkt gedurende het hele proces met je mee. Na mijn vertrek bij mijn vorige werkgever wist ik niet goed wat ik wilde en vond dat ik daarvoor mezelf beter moest leren kennen. Dankzij de gesprekken met Judith en een uitgebreide test met analyse heb ik meer duidelijkheid hierover gekregen en dat voelt goed. Ik kon daarna gericht op zoek gaan naar een passende baan. Judith heeft mijn brieven en cv’s altijd kritisch bekeken en opbouwend feedback gegeven. Met veel bruikbare handvatten om daarmee de kwaliteit van deze stukken te vergroten. Zonder daarbij in te boeten op eigenheid of stijl. Ook kan ik het aanraden om een training te volgen t.a.v. een te houden sollicitatiegesprek. Ik werd me door deze training bewust van mijn eigen handelen. Dit heeft me rust gebracht en ik voelde me zelfverzekerder om de werkelijke sollicitatiegesprekken met werkgevers aan te gaan. René (33 jaar)
"Judith heb ik ervaren als een betrokken, kundige adviseur. In de gesprekken die we hebben gevoerd creëert ze een prettige en ongedwongen sfeer, ze is oprecht belangstellend, luistert goed en houdt een spiegel voor. Judith heeft mij geholpen om eerst de balans op te maken ten aanzien van mijn oude baan, stil te staan bij de verwachtingen die ik had, bij de realiteit en om echt afscheid te nemen. Vervolgens hebben we met een kritische blik gekeken naar de ervaring die ik had opgedaan en hoe ik deze kon inzetten voor de baanrichting die ik zocht. Al vragend en brainstormend nodigde Judith uit tot zelfreflectie en hielp ze om kwaliteiten en valkuilen te (her)ontdekken. Dit traject heeft er toe geleid dat ik mijn droombaan heb gevonden. Judith, heel veel dank." Elizabeth (53 jaar)
"Via mijn werkgever kreeg ik de kans om een loopbaantraject te starten. Wil je een coach die met je onderzoekt wat je dromen zijn of een coach die je helpt stappen te zetten? Dromen had ik al genoeg gedaan....de stappen waren het probleem. Judith heeft me geweldig geholpen om stap voor stap te beginnen aan mijn droom. Met literatuuraanbevelingen, vragen,artikelen en onderzoekjes ging langzaam aan mijn wereld draaien. En als hij te snel draaide en ik duizelig werd kon Judith me weer op het goede pad brengen. Ze was voor mij een eerlijke, duidelijke, betrouwbare coach die helder en kritisch mij mijn pad liet volgen. Fijn om met zo iemand op te lopen. Het was precies wat ik nodig had." Daphne (46 jaar)
Heel blij was ik met het laatste zetje van mijn personeelsbegeleider. Naar mijn gevoel was ik toe aan wat nieuws. Ik was lang IB-er in het basisonderwijs en ineens was het op. Zij stelde voor om bij Judith een loopbaantraject te volgen. Al heel lang was ik aan het zoeken wat nu dan... en er waren veel twijfels.Toen ging ik in gesprek met Judith en alles viel op zijn plek. Ik was moe, had een heftig jaar en dacht dat ik echt de boot gemist had. Met Judith samen brachten we in kaart wat er aan de hand was, wat ik voelde wat ik wilde en oh jee...wat ik kon. Ze stelde de goede vragen en vooral liet mij veel vertellen. Ze gaf de recente artikelen de juiste tools om een sollicitatie aan te durven.En na een 4 maanden had ik een baan! Hoe kan dat nou? Judith gaf gewoon het goede zetje, liet me nadenken over mijn talenten, capaciteiten benoemen en hielp mij durven. Ik gun iedereen als het nodig is een loopbaantraject. En zo’n fijne deskundige coach. Yolande (58 jaar)
In oktober 2016 is mijn outplacementtraject bij Judith gestart. Per januari 2017 (na 28 jaar in functie) werkloos door reorganisatie en medio juni mijn laatste ontmoeting met Judith. Al bij de allereerste ontmoeting klikte het tussen Judith en mij. Startend vanuit een officieel programma was daar direct het luisterend oor en het begrip voor mijn werk- en persoonlijke situatie. Zo heeft Judith gaandeweg het gehele traject voortdurend maatwerk geleverd. Ze heeft de vaardigheid mijn behoeftes duidelijk in kaart te brengen, mij hierin een actieve rol toe te wijzen, om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Ze heeft me voortdurend feedback gegeven, daar waar nodig tools aangereikt en rust ingebouwd. Onze ontmoetingen hebben mij tot inzichten en acties gebracht waarvan ikzelf versteld sta. Zo zakelijk en clean het begrip “outplacement” aanvankelijk voor mij was, zo warm, goed, voldaan en trots kijk ik erop terug. Ik weet wie ik ben. Ik weet wat ik kan. Ik heb een goed innerlijk kompas. Ik heb een nieuwe missie… Dank je wel Judith Prisca (53 jaar)
Ik heb Judith ervaren als een zeer oprecht en geïnteresseerd persoon met veel ervaring en kennis als loopbaancoach. Ik heb me enorm gesteund gevoeld in een voor mij nieuwe en onzekere periode. Ze luisterde goed naar wat voor mij belangrijk was om aan te pakken en te bespreken, de vinger op de juiste plek te leggen. Te luisteren naar mijn wensen en daar wat mee te doen. Door haar voelde ik me gewaardeerd. Ook het alleen luisteren naar mijn ervaringen heb ik als zeer prettig ervaren. Zonder oordeel. Na verschillende werkopdrachten om mezelf weer op de kaart te zetten kwamen mijn kwaliteiten weer langzaam bovendrijven. Ik voelde ze weer. Met een korte sollicitatietraining hebben we een goede cv en motivatiebrief opgesteld. Met positieve gevolgen. Het belangrijkste voor mij is dat mijn verdwenen passie terug is! Ik heb binnen 5 maanden een nieuwe baan gevonden. Dit had ik nooit verwacht. Ik ben 56 jaar en was een uitgebluste juf! Nu ben ik een enthousiaste jongerenbegeleidster. Dank je wel Judith! Carla (56 jaar)
Hoe cliche het ook klinken mag, ze houdt de spiegel voor om je in jezelf te laten kijken, want daar liggen uiteindelijk de antwoorden die je zoekt. Ze helpt je te leren herkennen wat je wensen zijn, en de kwaliteiten te zien die je al hebt. Ze stelt de vragen die gesteld moeten worden en laat je de dingen lezen die gelezen moeten worden. Voor mij betekende dit, dat ik niet langer hoefde te zoeken, omdat ik nu wist waar ik het zoeken moest. Stan (31 jaar)
Na mijn burn-out kwam ik bij Judith terecht met de vraag om samen met mij uit te zoeken 'wat ik dan wel wil'. Terug in het werk wat ik deed wilde ik absoluut niet, maar wat dan wel? Een herkenbaar probleem wat veel van mijn leeftijdsgenoten hebben. Judith heeft dit zeer deskundig opgepakt en met haar nuchtere kijk heeft zij mij het juiste zetje in de goede richting gegeven waardoor ik nu een fantastische baan heb die veel beter past bij mijn kwaliteiten. Nicole (28 jaar)

Judith Op `t Veld

Albert Schweitzerlaan 80
6525 JV Nijmegen
info@jocl.nl
024 6771845 / 06 50600408